Sundhed

Brød er en naturlig del af en sund og næringsrig kost

Hos Schulstad mener vi, at det sunde liv blandt andet består af en ernæringsrigtig kost og en aktiv livstil.

Både bevægelse og kost har en stor betydning for vores trivsel i hverdagen, og påvirker vores koncentration og indlæringsevne. Derfor har vi skabt Levebrød-serien, som er smagfulde brød med et ekstra højt indhold af fibre og fuldkorn. De bærer alle sammen nøglehulsmærket og fuldkornslogoet. Vi er stolte af at være et aktivt medlem af Fuldkornspartnerskabet, hvor vi sammen arbejder på at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fakta om fuldkorn

  • Kun 50 % af danskerne får nok fuldkorn
  • Der er 16 gram fuldkorn i en skive rugbrød
  • Det anbefales, at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen

Energi til hele dagen

Vores krop får energi fra den mad vi spiser, og der er stor forskel på, om vi lever af lette kalorier eller kostfiberrige fuldkorn. Det er vigtigt, at maden giver energi til hele dagen, så vi ikke går sukkerkolde. Det er især vigtigt for hjernen. Den bruger hele 20% af den energi, som vi indtager.

Vi har hver især brug for forskellige mængder af energi afhængig af, hvor aktiv vores dagligdag er. Energibehovet er lidt større, når man spiller fodbold, og lidt lavere når man har et stillesiddende kontorjob.

Hos Schulstad har vi fokus på at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Hele 70% af vores brød er Fuldkornsmærket og har dermed et højt indhold af fuldkorn.

Fokus på den sunde madpakke

Hos Schulstad har vi brødet til en god og sund madpakke. Det kræver nemlig en afbalanceret kost at holde koncentrationen hele dagen.

Vi samarbejder med ernæringseksperter for at kunne give gode råd og inspiration til at lave varierede og sunde madpakker.

Opskrifter

Levebrød

Mærkninger