Sådan bager vi

Bagt i Danmark med naturlige råvarer

På vores bagerier i Pandrup og Avedøre bager vi hver dag friskt brød til hele Danmark. Vi vil skabe det mest smagfulde og naturlige brød, og derfor er vi altid i gang med at eksperimentere og udvikle nye brød.

Den gode hygiejne i vores bagerier giver brødet en naturlig lang holdbarhed, typisk op til 6-8 dage, helt uden konserveringsmidler.

 

Vi bager døgnet rundt, så der altid er friskt brød til hele Danmark

Dansk mel fra egen mølle

Friskt brød bages bedst på gode og naturlige råvarer, og det kræver et særligt håndværk at udvælge det bedst korn.

Vi bager altid med dansk mel, når det kan fås i den rigtige kvalitet. Hvis en dansk kornsort ikke har de vigtige glutenkvaliteter, bruger vi korn fra Sverige. Derfor bruger vi 100 % dansk korn i vores rugmel, og dansk/svensk korn i vores hvedemel.

Vi får malet alt vores korn på vores egen danske mølle i Vejle, hvor vi kan kontrollere, at melet har de helt rigtige egenskaber. Det giver godt brød af høj kvalitet, der smager og ser ens ud hver gang.

Fokus på madspild

Der er ingen grund til at lade noget godt gå til spilde. Derfor genanvender vi det brød, som ikke bliver bestilt af butikkerne. Hvis brødet ikke er blevet pakket i poser, genanvender vi det i dejen til nyt brød. Hvis det allerede er pakket, sender vi det til landmænd, der bruger det som dyrefoder eller bioethanolfremstilling.

Genanvendelsen gør, at vi kan bage mere end en halv million brød og boller hver eneste dag med mindst muligt madspild.

Madspilds opskrifter

God gammeldags surdej

Hos Schulstad laver vi surdej på gammeldags manér. Hver eneste dag gemmer vi en portion dej, som bruges til næste dags brød. Her bliver dejen frisket op med nyt mel og vand, der holder surdejskulturen sund og god. Den stolte tradition har været en del af vores bagerier siden 1880. Surdejen gør, at vi får den bedste smag frem i vores mange brød bagt med surdej.

Korn og mel

Brødserier