Mærkningsordninger

Vi bruger mærker, der gør det nemt at vælge det rigtige, sunde og naturlige brød

På vores emballage finder du en lang række mærker, der gør det lettere at navigere på hylden i supermarkedet. De garanterer, at brødet lever op til krav indenfor bl.a. ernæring, oprindelse og bæredygtighed. Her kan du læse, hvad de forskellige mærkningsordninger betyder.

Fuldkornsmærket

Fuldkornsmærket gør det lettere at vælge fuldkorn, som er et af de officielle kostråd. Det betyder, at alle kornets dele er med i fødevaren - både kim og skaldele. Derudover stilles der krav til indhold af fedt, sukker, salt og kostfibre. Fuldkornsmærket er skabt af Fuldkornspartnerskabet, som Schulstad er medstifter af.

Nøglehulsmærket

Nøglehulsmærket er et statskontrolleret ernæringsmærke, der gør det lettere at følge de officielle kostråd og dermed træffe sundere valg. Fødevaren skal leve op til krav om et højt indhold af kostfibre og mindre indhold af fedt, mættet fedt, sukker og salt.

Bagt i Danmark med dansk rugmel

Dette mærke hjælper dig med at vælge dansk. Mærket garanterer, at brødet er bagt i Danmark med dansk rugmel. Schulstads brød bliver bagt på vores bagerier i Pandrup og Avedøre, og vi bager altid med 100% dansk rugmel.

Ø-mærket

Det røde Ø-mærke er din garanti for, at produktet er statskontrolleret økologisk. For at bære mærket skal alle danske regler for økologi være overholdt. Det indebærer en lang række krav om miljørigtig landbrug samt regler for, hvad fødevaren må indeholde. Myndighederne fører kontrol med den sidste virksomhed, der har forarbejdet fødevaren.

Det europæiske økologimærke

I EU er der fælles regler for økologi, og EU’s økologimærke skal anvendes på alle økologiske fødevarer indenfor unionen. Mærket garanter, at EU’s regler for økologisk produktion er overholdt. Det kontrolleres af de nationale myndigheder, og i Danmark varetages kontrollen af Fødevarestyrelsen.

Den grønne spire

Den grønne spire er Lantmännens mærke, der garanterer, at fødevareren er ansvarligt produceret. Der stilles krav til kvalitet, sporbarhed og bæredygtighed samtidig med, at produkter og materialer bliver bearbejdet under ordentlige forhold. Der tages ansvar hele vejen fra jord til bord, og derudover stilles der særlige krav til råvarer. Alle Schulstads brød lever op til dette mærke.