Frikadeller med rugbrødsrester

Opskrifter, der reducerer madspild og tilføjer mere plantebaseret kost til madlavningen.

Opskrifter, der reducerer madspild og tilføjer mere plantebaseret kost til madlavningen.

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • 300 g revet rugbrød, opblødes i mælken
  • 200 g hakket løg
  • 2 æg                        
  • 3 dl mælk
  • 30 g salt
  • 10 g peber

Smørstegte kartofler

  • 1 kg kartofler
  • 100 g smør

Tomatsalat

  • 400 g tomater i skiver
  • 100 g feta
  • 100 g rødløg i skiver
  • lidt frisk basilikum til pynt

Marinade

  • ½ dl olie
  • 2 spsk. hvidvinseddike eller andet surt
  • 1 spsk. sennep
  • salt og peber

Pariserbøf
Salat