TIPS & TRICKS til sommerens lækreste smørrebrød

#1DE 5 GRUNDSMAGE

Husk at opbygge dit smørrebrød, så det indeholder alle 5 grundsmage; surt, sødt, salt, bittert og umami. Sødme og syre kan komme fra syltede grøntsager, umami fra kød, ost, tomater og svampe. Salt og bitterhed kan du få fra nogle typer af salater og kål.

KONSISTENS

Husk at tænke på at smørrebrødet skal have forskellige konsistenser. Typisk vil du mangle noget sprødt. Det kan fx være stegt bacon, rugbrødchips eller friske rå grøntsager. Du kan også riste brødet, så det bliver mere sprødt eller vælge et brød med mere bid fx Schulstad Signaturbrød sammen med Restaurant Gilleleje Havn. Husk også noget cremet - det kan fx være mayonnaise eller friskost.

VÆLG GODE RÅVARER

Vælg råvarer af god kvalitet. Råvarer i sæson, som er dyrket lokalt, smager altid bedst. Overvej også at komme lidt mindre pålæg på, og vælg noget pålæg fra dyr, der har haft et godt liv.

BRØD

Brødet er en essentiel del af smørrebrødet. Det er derfor vigtigt, at brødet tilfører smag eller
kernebid. Du kan også overveje at vælge brød, som passer særligt godt til dit smørrebrød. Fx passer vores Schulstad Signaturbrød sammen med Bryghuset Møn særligt godt til ost.

SUNDHED

Hvis du spiser smørrebrød til hverdag, kan du overveje at tilføje grøntsager til dit smørrebrød. Du kan eksperimentere med at komme tyndtskåret grønt på toppen eller små stykker af grøntsager i mayonnaisen. Prøv evt. med hytteost. Smørrebrød er også en god mulighed for en kødfri dag - hvem elsker ikke en tomat- eller kartoffelmad? Og så er smørrebrød en vildt god måde at spise fisk på.

SERVERING

Når du anretter dit smørrebrød, så tænk gerne i farver. Grønne urter eller røde tomater ser
altid smukke ud.Husk også at der skal være en god fordeling af topping - ikke for meget og
ikke for lidt. Det skal være sådan, at hver bid bliver god. Hvis dit smørrebrød skal stå i et
stykke tid, så kan et tyndt lag smør eller et salatblad skåne brødet, hvis fyldet er vandholdigt
- på den måde undgår du, at brødet suger væske og bliver blødt.