Frikadeller med rugbrødsrester

Opskrifter, der reducerer madspild og tilføjer mere plantebaseret kost til madlavningen.

Opskrifter, der reducerer madspild og tilføjer mere plantebaseret kost til madlavningen.

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 gr. hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk,
  • 300 gr. revet rugbrød, opblødes i mælken
  • 200 gr. hakket løg
  • 2 æg                        
  • 3 dl. mælk
  • 30 gr. salt
  • 10 gr. Peber

Smørstegte kartofler

  • 1 kg. Kartofler
  • 100 gr. Smør

Tomatsalat

  • 400 gr. Tomater i skiver
  • 100 gr. feta
  • 100 gr. rødløg i skiver
  • Lidt frisk basilikum til pynt

Marinade

  • ½ dl. olie
  • 2 spsk. Hvidvinseddike eller andet surt
  • 1 spsk. senneps
  • Salt og peber

 

Pariserbøf