Ingredienser FROKOSTRETTIL 6-8 PERSONER 4 andelår 2 tsk. sukker 1 spsk. salt 3 kviste timian 1 – 1 ó kg ande- eller gåsefedt ÆBLER 3 æbler 1 spsk. smør 2 spsk. honning salt lidt timian DESUDEN sylt, fx rødbeder, rødkål ellersaltagurker Schulstad Signaturbrødsammen med Bryghuset Møn ANDERILLETTE RILLETTE Læg lårene i et fad, og gnid dem med sukker, salt og timian. Dæk dem til, og lad dem trække natten over på køl. Kom fedt i en gryde og lad det smelte. Kom andelår og timian i gryden, og lad lårene simre stille og roligt i ca. 2-3 timer, eller til de er helt møre. Byt gerne rundt på lårene undervejs i tilberedningen, så de alle får lige meget varme. Sig fedtet fra (gem det gerne, det kan bruges igen og kan fryses i op til 3 måneder). Lad lårene køle en smule. Pil skindet af og kassér det. Pluk kødet fra benene og vend det med lidt fedt, salt og peber. Rør gerne godt i kødet, så det bliver findelt og nærmest smørbart med fedtet i. Smag til. Rilletten kan bruges straks og spises lun, eller gemmes på køl. RUGBRØD Halvér rugbrødsskiverne og rist dem gyldne og sprøde i olivenolie på en varm pande. Krydr dem evt. med salt. ÆBLER Skær æblerne i både. Steg dem i smør på en varm pande i 1-2 minutter. Kom honning på og krydr med timian og salt. SERVERING Servér rillette, sprødt rugbrød, lune æbler og gerne sylt til. TIP Dæk rilletten helt med fedt, og gem den på køl i flere uger. Har du ekstra fedt, kan det fryses i op til 3 mdr. og bruges igen.