Mød en landmand

Godt og naturligt brød starter i marken

Hos Schulstad stiller vi høje krav til, hvordan vores korn bliver dyrket. Derfor samarbejder vi kun med landmænd, der dyrker deres afgrøder med respekt for naturen. Det tætte samarbejde med vores landmænd er en af hovedårsagerne til, at vi kan bage det mest naturlige og velsmagende brød.

Hos mig ved de, hvilken mark kornet er dyrket på

– Landmanden Robert fra Als

 

Landmanden Robert dyrker nye økologiske kornsorter i Danmark

På Als dyrker landmanden Robert 13 forskellige økologiske afgrøder, og én af dem er hvid hvede. Faktisk er han den allerførste i Europa til at dyrke økologisk hvid hvede, en sort som Schulstad skulle bruge til at skabe mere velsmagende økologiske fuldkornsboller. Det er et eksempel på, at det kræver tæt samarbejde med dygtige landmænd at skabe et helt nyt og mere velsmagende brød med lokale råvarer.

FAKTA: Hvid hvede indeholder hele tre gange så mange fibre, som hvis du bruger almindeligt hvedemel, fordi hvid hvede indeholder alle skaldele og kim.

Anders’ bæredygtige landbrug på Samsø

Anders driver et bæredygtigt landbrug med en vision om at behandle naturen med respekt. Han udnytter de nyeste teknologier, der sparer naturen for brændstof og gødning, og så bruger han biotopplaner til at beskytte Samsøs biodiversitet. Derudover har hans landbrug, som det første i Danmark, etableret store bassiner der opsamler regnvand til vanding af markerne.